Gå direkt till innehåll
Den 1 juni lanseras Kees It´s a Blond på Systembolaget.
Den 1 juni lanseras Kees It´s a Blond på Systembolaget.

Pressmeddelande -

Spännande holländskt bryggeri tar plats på Systembolaget

Den 1 juni lanseras It´s a blond från nederländska Kees på Systemblaget. Det är en traditionell blond ale i brittisk-amerikansk stil, samtidigt som det har en helt egen karaktär. Som bryggaren själv säger: Det här ölet visar att ett traditionellt öl inte behöver vara slätstruket.

Ölen från Kees får ofta höga betyg när ölkännare från hela världen tycker till. Vi är därför glada att kunna introducera den nederländske ölmakaren för den svenska marknaden. Ölet som lanseras den 1 juni är It´s a blond, och som namnet antyder är det en ljus ale i brittisk-amerikansk stil. 

It´s a blond har en karaktäristisk doft och smak av humle, koriander och typisk belgisk jästsmak. Njut det till en smakrik kötträtt med syrliga tillbehör, som en välkryddad hamburgare med syrad rödlök. Ölet fungerar även utmärkt som sällskapsdryck för alla tillfällen.

Dryckesfakta:

Artikelnr: 1325-15
Alkoholhalt: 5,9%
Pris: 24,90 kr.
Volym: 33 cl.
Förpackning: Burk.
Öltyp: Ljus ale i brittisk-amerikansk stil.
Smak/Doft: Humle, koriander och typisk belgisk jästsmak.
Färg: Ljus.
Malt: Münchner- och karamellmalt.
Humle: Citra samt Summit.
Bryggteknik: Ale tillverkas genom varmjäsning, normalt vid rumstemperatur. 
Serveringstemperatur: 8-10 °C.
Passar till: Smakrika kötträtter, gärna med syrliga tillbehör, eller som sällskapsdryck.
Land: Nederländerna.
Producent: Brouwerij Kees,
Leverantör: Heba Food & Beverages.


Om producenten:

Kees

Livet är för kort för tråkig öl. Craft beer-bryggeriet Kees står för smakrika, fruktiga, humlerika smaker. Bryggeriet Kees öppnade i januari 2015 och inom ett år hade dess utsökta IPA-öl, strong porter, russian imperial stout och fatåldrad barley wine, porter och stout funnit sin väg in i ölvärlden.

Bryggmästaren Kees Bubberman startade sin karriär som bryggare 2007 i ett litet regionalt bryggeri i Emelisse som ligger i sydvästra Nederländerna. Kees var före sin tid med att experimentera med annorlunda smaker. Han skapade mer än 30 nya ölsorter, inklusive en IPA med Earl Grey-te och stout med kaffe.

2014 beslutade sig Kees för att lämna Emelisse och starta sitt eget bryggeri i sin hemstad Middelburg. Där fortsätter han skapa nya öl och leta efter nya smaker. Ibland följer han trender – och ibland är det han som sätter trenderna.

Läs mer:

www.brouwerijkees.nl

Ämnen

Kategorier


Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige