Gå direkt till innehåll
Nu finns två sorters IPA, en stout och en porter från den nederländske ölmakaren Kees Bubberman att beställa från Systembolagets beställningssortiment. Det är Hazy Sunrise, Mosaic Hop, Caramel Fudge Stout och Export Porter 1750.
Nu finns två sorters IPA, en stout och en porter från den nederländske ölmakaren Kees Bubberman att beställa från Systembolagets beställningssortiment. Det är Hazy Sunrise, Mosaic Hop, Caramel Fudge Stout och Export Porter 1750.

Pressmeddelande -

Nu kan du köpa din favoritsort av Kees specialöl

Kees provsmakarlåda med fyra sorters holländsk specialöl från den kände ölmakaren blev en succé när de lanserades i Systembolagets beställningssortiment förra året. Nu går sorterna att beställa var för sig.  

Kees Bubberman är en populär nederländsk ölmakare som går sina egna vägar. Han har bryggt öl sedan 2007, de senaste sex åren under sitt eget namn på det egna bryggeriet Kees i Kamperland, Nederländerna. Kees var före sin tid med att experimentera med annorlunda smaker. Redan i början av karriären skapade han mer än 30 nya ölsorter, inklusive en IPA med Earl Grey-te och stout med kaffe.

Craft beer-bryggeriet Kees står för smakrika, fruktiga, humlerika smaker. Eller som bryggaren Kees Bubberman själv säger:

– Livet är för kort för tråkig öl!

I somras valde Kees ut fyra favoriter som lanserades i en provsmakarlåda i Systembolagets beställningssortiment. Nu går alltså sorterna att beställa var för sig.

Nyheterna är två sorters amerikansk citrusfräsch och fruktig IPA och två mörka, sammetslena öl, en stout och en porter, med spännande toner av choklad och kaffe. 

Hazy Sunrise

Inspirerad av amerikansk ofiltrerad IPA. Fruktig, frisk med måttlig beska. Den lilla grumligheten ger en pirrande känsla och mer intensiv humlenjutning. Humle: Mosaîc. Malt: Pale ale, Cara.

Artnr. 81686 | Volym: 330 ml | Alkoholhalt: 7,1 % vol. | Pris: 43:50

Mosaic Hop Explosion

Frisk och fräsch IPA, lätt bärnstensfärgad med den typiska citrussmaken från amerikansk Mosaic-humle. En högt rankad öl som kombinerar sin subtilt söta karaktär med en rik, fruktig humlearom. Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.

Artnr. 80622 | Volym: 330 ml | Alkoholhalt: 5,5 % vol. | Pris: 38:40

Caramel Fudge Stout

En stark och söt mörk öl som smakar kaffe, mycket alkohol och karamell. Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.

Artnr. 83673 | Volym: 330 ml | Alkoholhalt: 11,5 % vol. | Pris: 48:40

Export Porter 1750

Intensivt, nästan svart sammetslent öl med smak av choklad och kaffe. Humle: Fuggles, Sorachi Ace. Malt: Pale Ale, Caramel, Carafa 1.

Artnr. 83604 | Volym: 330 ml | Alkoholhalt: 10,5 % vol. | Pris: 47:80

I Systembolagets fasta sortiment finns sedan tidigare It´s a blond, en blond ale i amerikansk stil. 

Leverantör är HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

 

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige