Gå direkt till innehåll
Äntligen finns dammsugarölet i Sverige. Det är de nederländske ölbryggaren Kees som tagit fram ölet med smak av punschrulle. Säljstart på Systembolaget den 18 februari.
Äntligen finns dammsugarölet i Sverige. Det är de nederländske ölbryggaren Kees som tagit fram ölet med smak av punschrulle. Säljstart på Systembolaget den 18 februari.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag för Swedish Vacuum Cleaner - dammsugare på ölburk!

Nu kan du hälla den klassiska punschrullen som ett alkoholstarkt öl i glaset! Den 18 februari lanseras Kees Swedish Vacuum Cleaner från den hypade nederländske ölbryggaren Kees Bubberman. Dammsugarölet är en krämig och mörk så kallad pastry stout – svart öl med smak av choklad och marsipan.

Vem gillar inte dammsugare? Alltså de gröna marsipanklädda avlånga bakverken med en fyllning av kaksmulor smaksatta med punsch. Tydligen är de även en favorit hos den nederländske kult-bryggaren Kees Bubberman. Så mycket att han har gjort en alkoholstark specialöl av den klassiska svenska punschrullen. Den 18 februrari lanseras Swedish Vacuum Cleaner i Systembolagets TSV-sortiment.

Pastry Stout

Termen ”pastry stout” myntades ganska nyligen, men trenden att brygga sött, alkoholstarkt mörkt öl smaksatt med godis eller bakverk har stadigt ökat under 2000-talet. Till en början bryggdes imperial stout kryddade med kaffe, vanilj, kakao, honung eller kryddor och många började göra fatlagrade versioner av sina stouts. I dag är efterfrågan stor på öl som smakar som en hel efterrätt. Trenden med svarta dessertöl är långt ifrån över!

Kees Bubberman

Bryggmästaren Kees Bubberman från Nederländerna har gjort sig ett namn i internationella ölkretsar de senaste åren. Karriären började på holländska specialölsbryggeriet Emelisse. Utöver klassiska ölstilar bryggde han där dussintals öl i brittisk och amerikansk stil som porter, coffee stout och IPA. 2015 öppnade Kees ett eget bryggeri i hemstaden Middelburg. Redan första året röstades Brouwerij Kees fram som en av de bästa nykomlingarna på Ratebeer.com.

Brouwerij Kees

Affärsidén för Brouwerij Kees är att överraska med specialöl med kvalitetsstämpeln Pure & Craft. Det står för öl bryggt med djärva smaker av bästa möjliga och jämna kvalitet. Klassiska stilar, bryggda med en egen twist, karaktärsfulla och överraskande i smaken. 2018 gick Kees helt över till burkar. Enligt Kees Bubberman är burkar oöverträffade när det gäller att behålla smaken av raffinerade humlearomer.

Sortiment

Ölen i Kees kärnsortiment är klassiska, fast med egen karaktär. Humle och malt har valts ut med omsorg. Några av klassikerna är Mosaic Hop, Hazy Sunrise och Caramel Fudge Stout. Dessa kan köpas i Sverige via Systembolagets beställningssortiment. Kees brygger även fatlagrade öl som får mogna på träfat för att få en unik smak. Eftersom faten en gång innehöll en viss typ av sprit, så får träet sin egen karaktär. Exempel på öl som fatlagrats är Kees Export Porter, som också finns i Systembolagets beställningssortiment.

Samarbeten

Flera gånger om året bjuder Kees in andra nationella och internationella bryggare för att dela kunskap och expertis. Bland samarbetena kan nämnas Cloudwater (USA), Laugar (ES), Hair of the Dog (USA) och Marble (UK).

Kees Swedish Vacuum Cleaner importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-866 72 39, christian@heba.se

FAKTA: Kees Swedish Vacuum Cleaner

Artikelnr: 10841
Alkoholhalt: 13%.
Pris: 46:90 kr + pant
Volym: 330 ml.
Förpackning: Burk.
Producent: Brouwerij Kees,
Land: Nederländerna
Färg: Mörk, nästan svart.
Malt: Kornmalt av typen Brown DRC, Chocolate
Humle: Sorachi Ace
Doft/smak: Choklad och marsipan. Denna öl är en så kallad pastry stout (bakelse-stout) som är inspirerad av det svenska bakverket ”dammsugare”.
Passar till: Till desserter med choklad – eller kanske som dessert på egen hand.
Öltyp: Porter/Stout extra stark
Leverantör: HEBA Food & Beverages, www.heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige