Gå direkt till innehåll
Nu lanseras Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019. Vinet odlas på branta terrasser längs Donau i Wachau i Österrike.
Nu lanseras Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019. Vinet odlas på branta terrasser längs Donau i Wachau i Österrike.

Pressmeddelande -

NYHET! Ny årgång av kvalitetsvinet från Jamek – Jochinger Riesling Federspiel 2019

Den 23 februari lanseras en exklusiv riesling från Weingut Josef Jamek – en av Österrikes främsta vingårdar.

Weingut Josef Jamek är känt för sina kvalitetsviner på riesling och grüner veltliner. Den 23 februari lanseras den nya årgången av Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 i Systembolagets TSV-sortiment. Endast 2 400 flaskor levereras till Sverige av detta exklusiva vin.

Smaken är frisk och fruktig med aromer av gula plommon, äpple och persika. Syran i vinet ger en frisk eftersmak som balanserar upp den intensiva fruktigheten. Vinet är ett utmärkt komplement till rätter av fisk och skaldjur, men passar också bra till kyckling och kryddiga asiatiska rätter eller sushi.

Weingut Josef Jamek omfattar 25 hektar och ligger i området Wachau i Niederösterreich. Regionen ligger längs med floden Donau ungefär en timme från Österrikes huvudstad Wien. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här växer vinet på branta terrasser ner mot floden. Druvorna till detta vin plockades för hand i månadsskiftet september/oktober 2019 och har bearbetats försiktigt och traditionellt. Vinet har därefter fått jäsa långsamt i ståltank under tempererade förhållanden. 

Viner av hög kvalitet
Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som redan på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Jameks viner får oftast höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau
Sedan mitten av 1980-talet har de torra vita vinerna från Wachau delats in i tre kategorier efter den naturliga alkoholhalten. Viner på 11,5-12,5% kallas Federspiel. Sedan år 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv och i maj förra året blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Heba Food & Beverages
Vinet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Fakta: Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019

Artikelnr: 9542701
Producent: Weingut Josef Jamek.
Druva: Riesling.
Land: Österrike.
Distrikt: Wachau, Niederösterreich.
Smaktyp: Friskt och fruktigt.
Doft/smak: Fruktig, nyanserad doft med inslag av plommon, äpple och persika.
Färg: Ljusgul.
Vinifieringsteknik: Handplockade druvor som långsamt fått jäsa i ståltankar under tempererade förhållanden. Årgång: 2019.
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid 8-10 °C till rätter av fisk och skaldjur, kyckling och kryddiga asiatiska rätter samt sushi.
Pris: 169 kronor.
Tillgängligt antal flaskor: 2 400 st. Säljstart 23 februari 2021.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige