Gå direkt till innehåll
Ried Frauengarten Grüner Veltliner Federspiel 2018 lanseras i Systembolagets TSV-sortiment.
Ried Frauengarten Grüner Veltliner Federspiel 2018 lanseras i Systembolagets TSV-sortiment.

Pressmeddelande -

Obs! Nytt datum / Exklusiv Grüner Veltliner från Österrike

Den 10 juni lanseras ytterligare ett kvalitetsvin på druvan grüner veltliner från Weingut Josef Jamek – en av Österrikes bästa vingårdar.

Vi presenterar stolt Ried Frauengarten Grüner Veltliner Federspiel 2018 som säljs genom Systembolagets exklusiva TSV-sortiment. Endast 4 200 flaskor levereras till Sverige av detta kvalitetsvin.

Österrikiskt vin fortsätter att intressera vinälskare världen över. Kvalitetsvinerna från Weingut Jamek hittar man på de främsta restaurangerna världen över. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaff-guiden.

Ried Frauengarten är ett friskt österrikiskt vin gjort på druvan grüner veltliner, som försiktigt handplockats på terrasserade odlingar ner mot floden Donau i vindistriktet Wachau utanför Wien.

Med toner av gröna äpplen, örter, stenfrukter och integrerad syra, passar vinet utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Lanseringen var planerad till den 22 maj, men Systembolaget tvingas skjuta på alla lanseringar i tillfälligt sortiment under våren, i detta fallet till den 10 juni.


FAKTA: Jamek Ried Frauengarten Grüner Veltliner Fedespiel 2018

Artikelnr: 96226-01
Alkoholhalt: 12,5%.
Pris: 169 kr.
Land: Österrike.
Volym: 750 ml
Förpackning: Flaska.
Druvsorter: Grüner veltliner.
Doft/Smak: Frisk smak med toner av gröna äpplen, örter, stenfrukter och en integrerad syra.
Färg: Ljust gulgrön.
Användning: Serveras vid cirka 8-10 °C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.
Produktionsområde: Druvodlingar på fyra hektar finns i Weissenkirchen i kvalitetsvindistriktet Wachau.
Vinifikation: Före pressning ligger druvorna med skinnkontakt i cirka åtta timmar. Därefter pressas druvorna varsamt och sedan vilar druvmusten i 24 timmar innan jäsning och lagring sker i rostfria tankar.
Tillgängligt antal flaskor: 4 200 st, säljstart 10 juni 2020.
Producent: Weingut Jamek, www.jamekwein.at
Leverantör: Heba Food & Beverages.

 

FAKTA: Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen. Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska endruvsviner. Företagets vingårdar omfattar idag 25 hektar och är främst planterade med riesling och grüner veltliner. Vingårdarna ligger på terrasserade sluttningar mot Donau. Detta gör att alla druvor måste skördas för hand. Vinmakare är Herwig Jamek och Volker Mader.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.  

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige