Gå direkt till innehåll
Nu finns det en ny årgång av det populära rosévinet Jamek Rosé i Systembolagets beställningssortiment. Förra året blev det utsett till Årets bästa rosé!
Nu finns det en ny årgång av det populära rosévinet Jamek Rosé i Systembolagets beställningssortiment. Förra året blev det utsett till Årets bästa rosé!

Pressmeddelande -

Nyhet! Succévinet tillbaka med ny årgång - Jamek Rosé 2021

Nu finns en ny årgång av det populära rosévinet Jamek Rosé 2021 i Systembolagets beställningssortiment. Rosévinet lanserades i Sverige förra året och fick ett fantastiskt mottagande – bland annat blev det utsett till Årets bästa rosé!

Den österrikiska vinproducenten Jamek är omtyckt i Sverige för sina exklusiva viner främst på grüner veltliner och riesling. Jamek Rosé 2021 är ett torrt och fruktigt rosévin av druvorna Zweigelt och Spätburgunder med en delikat syrlighet.

Jamek Rosé passar utmärkt som en apéritif före maten eller till fisk och skaldjur. Jamek Rosé kompletterar även en matig sallad eller andra lättare sommarrätter och passar perfekt på buffén.

Finns nu att beställa på Systembolaget, artnr 5086801, 169 kr.⁠

Omdöme om årgång 2021:

Test av roséviner i Dagens Nyheter - Betyg 4/5, 85/100 poäng (DN)

Omdöme om årgång 2020:

”Årets bästa rosé!” (Vinbanken)

"Ett rosévin med både karaktär och grepp utan att gå miste om den där friska sommarkänslan. Betyg 5." (DN)

Sommarens 50 bästa drycker - Plats 1 på listan över sommarens bästa roséviner (SvD)

FAKTA JAMEK ROSÉ 2021:
Art.nr: 5086801
Producent: Weingut Jamek
Land:
Österrike
Årgång:
2021
Volym:
750 ml
Förpackning:
Flaska
Serveringstemperatur: 8-10 °C
Pris: 
169 kr
Alkoholhalt: 12 % vol
Smaktyp:
Rosévin, friskt och bärigt.
Druva: 60% Zweigelt, 40 % Spätburgunder
Distrikt: DAC-området Wachau i Österrike.
Vinifieringsteknik:
Handplockade druvor som långsamt fått jäsa i ståltankar under tempererade förhållanden.
Doft/Smak:
Doften är fruktig och smaken är torr med en delikat syrlighet.
Passar till:
Kombinera med fisk och skaldjur, matiga sallader eller till buffén.


Om vingården:

Weingut Josef Jamek omfattar 25 hektar och ligger i området Wachau i Niederösterreich. Regionen ligger längs med floden Donau ungefär en timme från Österrikes huvudstad Wien. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här växer vinet på branta terrasser ner mot floden och handplockas till största delen. Därefter bearbetas druvorna försiktigt och traditionellt. Vinet får därefter jäsa långsamt i ståltank under tempererade förhållanden.

Om producenten:
Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som redan på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Jameks viner får oftast höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Om området:
Sedan år 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv och i maj 2020 blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Vinerna importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige