Gå direkt till innehåll
Ny årgång:  Jamek Ried Frauengärten Grüner Veltliner Federspiel 2020

Pressmeddelande -

Ny årgång: Jamek Ried Frauengärten Grüner Veltliner Federspiel 2020

Många svenskar har fått upp ögonen för den österrikiska nationaldruvan grüner veltliner. Den 12 augusti kommer en klassiker tillbaka med en ny årgång i Systembolagets TSV-sortiment, nämligen Jamek Ried Frauengärten Grüner Veltliner Federspiel 2020. Endast 6.000 flaskor levereras till Sverige av detta exklusiva vin.

Vinerna från Weingut Jamek är genomgående eleganta och välbalanserade. Denna grüner veltliner är frisk och fruktig med toner av gröna äpplen, vitpeppar, aprikos och grapefrukt. Vinet är ett utmärkt komplement till rätter av fisk eller ljust kött och passar även som apéritif.

Weingut Josef Jamek ligger i Weissenkirchen i den vackra Wachau-dalen, en timme från Österrikes huvudstad Wien. Här på vingårdens 25 hektar utmed floden Donau växer druvorna på terrasserade odlingar. Jordmånen består av så kallad löss-jord som ger vinerna sin speciella karaktär. Druvorna till detta vin handplockades den 5-6 oktober 2020. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Därefter sker långsam jäsning i ståltank.

Om producenten:
Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som redan på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen.

Om området:
Här i området Wachau produceras några av världens bästa vita viner. Sedan mitten av 1980-talet har de torra vita vinerna från Wachau delats in i tre kategorier efter den naturliga alkoholhalten. Viner på 11,5-12,5% kallas Federspiel. Sedan år 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv och i maj förra året blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Vinet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Fakta: Jamek Ried Frauengärten Grüner Veltliner Federspiel 2020

Artikelnr: 96048
Producent: Weingut Josef Jamek.
Druva: Grüner Veltliner.
Land: Österrike.
Distrikt: Wachau, Niederösterreich.
Smaktyp: Friskt och fruktigt.
Doft/smak: Frisk och fruktig smak med toner av gröna äpplen, vitpeppar, aprikos, grapefrukt.
Färg: Ljusgul.
Vinifieringsteknik: Före pressning ligger druvorna med skinnkontakt i cirka åtta timmar. Därefter pressas druvorna varsamt och sedan vilar druvmusten i 24 timmar innan jäsning och lagring sker i rostfria tankar.
Årgång: 2020.
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid cirka 8-10 °C som apéritif eller till rätter av fisk eller ljust kött.
Pris: 199 kronor.
Tillgängligt antal flaskor: 6.000 st. Säljstart 12 augusti 2021.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige