Gå direkt till innehåll
Sverigepremiär för Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020 från DAC-området Kaptal i Österrike.
Sverigepremiär för Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020 från DAC-området Kaptal i Österrike.

Pressmeddelande -

Sverigepremiär! Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020

Nu lanseras Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020, en frisk och trevlig riesling från Österrike. Vinet lanseras i Systembolagets beställningssortiment, och är det första av en serie viner från den förstklassiga vingården Waldschütz i DAC-området Kamptal.

Låt oss presentera Weingut Waldschütz från Österrike. På sina 35 hektar i DAC-området Kamptal producerar Reinhard och Markus Waldschütz naturnära kvalitetsviner med fokus på druvorna grüner veltliner och riesling. Först ut i Systembolagets beställningssortiment är en frisk och trevlig riesling. Riesling Strass Venesse 2020 är friskt och fruktigt med inslag av persika och fräsch fruktsyra. Avslutningen är harmonisk och balanserad. Servera vid 8°C till de flesta förrätter och till kyckling.

Om Weingut Waldschütz

Reinhard och sonen Markus Waldschütz driver Weingut Waldschütz i byn Elsarn im Straßertal sedan 1990-talet. Druvorna som odlas är grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern och man ser till att få stor lövmassa vilket ger fler mogna druvor. Druvorna skördas för hand på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vinerna lagras klassiskt i ståltankar. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Weingut Waldschütz över 90 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.
Vinerna från Weingut Waldschütz är certifierade som "Sustainable Austria", vilket innebär att vinet har producerats på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till buteljering. 

Om Kamptal, Österrike

Druvorna till Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020 kommer från utvalda vingårdar i Strassertal i DAC-området Kamptal. Detta är Österrikes tredje största vindistrikt som har fått sitt namn från floden Kamp. Här produceras några av Österrikes allra finaste viner. Jordmånen består dels av så kallad lössjord, den speciella sandiga jorden som karaktäriserar området, dels av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar som innehåller kristallint skiffer. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet.

Mer från Weingut Waldschütz

Den 1 december lanseras en förnämlig grüner veltliner från Weingut Waldschütz på en 2-litersbox i Systembolagets fasta sortiment. Men innan dess kommer två nyheter från Waldschütz i beställningssortimentet, varav detta är den första. I mitten av november lanseras en mycket frisk och fruktig grüner veltliner som vi ber att få återkomma till.

Vinet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Fakta: Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020

Artikelnr: 53801001

Producent: Weingut Waldschütz
Druva: Riesling.
Land: Österrike.
Distrikt: Kamptal.
Smaktyp: Friskt och fruktigt.
Doft/smak: Frisk och fruktig med inslag av persika och fräsch fruktsyra. Harmonisk finish.
Färg: Ljusgul.
Vinifieringsteknik: Handplockade druvor som får jäsa i ståltank vid 17°C -19°C.
Årgång: 2020.
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid 8°C till de flesta förrätter samt till kyckling.
Pris: 149 kronor.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige