Gå direkt till innehåll
Evan Evans Welsh Dark Mild lanseras den 13 maj i Systembolagets tillfälliga sortiment.
Evan Evans Welsh Dark Mild lanseras den 13 maj i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Pressmeddelande -

Premiär för Welsh Dark Mild Ale från Evan Evans

Den 13 maj lanseras Welsh Dark Mild i Systembolagets tillfälliga sortiment. 10.000 flaskor har skeppats till Sverige. Welsh Dark Mild är en mörk öl med mycket maltsmak och inslag av lakrits och choklad. 

Welsh Dark Mild är en mörk ale från Evan Evans i Wales. Ölet bryggs efter ett gammalt traditionellt familjerecept. Smaken är len, mjuk och maltig med inslag av lakrits och choklad. Ölet passar som sällskapsdryck eller till rätter med fläsk-, lamm- och nötkött. Welsh Dark Mild lanseras lagom till Mild month, då ölstilen Mild hyllas på pubar runt om i Storbritannien. 

Evan Evans
Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen för bryggeriet Evan Evans, som fått namn efter en ingift släkting för fyra generationer sedan. 

Simon och James utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter. Målet är att alla öl på sikt ska göras både glutenfria och veganvänliga.

Mild ale
Mild ale är en typ av brittisk ale med mycket smak av malt. Från att ha varit Englands mest populära ölsort bland arbetarna i kolgruvorna och stål- och textilfabrikerna under industrialismens början och fram till 1960-talet, var den på väg att nästan försvinna. Men i takt med att allt fler småbryggerier plockat upp Mild ale igen, har öltypen fått ett uppsving.

Traditionellt betydde Mild bara att ölet var ungt, fräscht och innehöll ganska lite alkohol. Då fanns sorter som Mild Ale, Mild Porter och Mild Bitter Beer. I dag tolkas namnet Mild ofta som att ölet har en mild humlesmak. I Wales kallas ölsorten oftast bara "Dark".

Maj – Mild month
Den brittiska organisationen ”Campaign for Real Ale” har utsett månaden maj till Mild Month. Då hyllas ölstilen Mild på pubar runt om i landet och flera bryggerier öppnar sina dörrar för nyfikna besökare.

FAKTA: EVAN EVANS WELSH DARK MILD 

Producent: Evan Evans Brewery
Land: Storbritannien
Färg: Mörkt brun
Volym: 500 ml
Förpackning: Flaska
Serveringstemp: 10-12 °C
Pris: 25:90
Alkoholhalt: 4,1%
Malt: Pale ale, Caramalt, Crystal, Chocolate, Dextrin.
Humle: Golding och Phoenix
Beska: 40
Fyllighet: 60
Sötma: 10
Doft/smak: Smaken är len, mjuk och maltig med inslag av lakrits och choklad.
Passar till: Som sällskapsdryck eller till rätter med fläsk-, lamm- och nötkött.
Öltyp: Mild Ale

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige