Gå direkt till innehåll
Den 1 november är det säljstart för det glutenfria ölet Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale från Wales.
Den 1 november är det säljstart för det glutenfria ölet Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale från Wales.

Pressmeddelande -

Ho! Ho! Ho! Säljstart i dag för årets julöl från Wales!

Nu är julölet med den tomteröda etiketten tillbaka. Från den 1 november finns Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale listad i Systembolagets julölssortiment. Med lagom beska, mycket humle och en fin karamellton som passar Ho! Ho! Ho! till det mesta på julbordet. Dessutom är det glutenfritt!

Lovorden haglade över förra årets julölsnyhet Ho! Ho! Ho! från det walesiska bryggeriet Evan Evans:

  • Årets roligaste inslag på julbordet! Betyg 6/6 (SvD 21-12-19)
  • Rena snygga smaker! Betyg 5/6 (Pilsner.nu 21-11-01)
  • Milt och blommigt med låg kolsyra på härligt, brittiskt manér! Plats 4 av 10 på topplistan (Corren, NT m fl 21-10-30)

Nu är julölet med den tomteröda etiketten tillbaka. Från den 1 november finns Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale listad i Systembolagets julölssortiment. Ett fylligt och glutenfritt julöl.

Passar till julmaten

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale har en lagom beska, mycket humle och en fin karamellton som gör att det passar extra bra till julmat. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ölet är relativt torrt, vilket gör det till ett bra val till såväl julskinkan som sillen och även till gottebordet.

Glutenfritt julöl

Detta öl är glutenfritt. Man tillsätter ett enzym i bryggprocessen som bryter ner glutennivån under 20 ppm. Glutenfritt öl smakar som vanligt öl, när det bryggs på samma råvaror. Gluten saknar smak och påverkar inte konsistens eller hur det känns i munnen.

Om Evan Evans Brewery

Evan Evans Brewery är ett traditionsrikt brittiskt bryggeri med 250 års branscherfarenhet. Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen. De utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

FAKTA:
Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

Artikelnr: 1117801
Producent: Evan Evans Brewery
Land: Wales, Storbritannien.
Alkoholhalt: 4,5%
Volym: 500 ml.
Pris: 27,90 kr.
Malt: Kornmalt
Humle: Hedgerow hop
Öltyp: Ale
Specialinformation: Glutenfritt
Doft/smak: Fyllig och torr ale med brödig smak och mycket humle. Inslag av sirap, mörkt knäckebröd, apelsinskal, choklad och knäck.
Färg: Bärnstensfärgad.
Bryggteknik: Ale tillverkas genom varmjäsning som normalt sker vid rumstemperatur. Amber är engelska för bärnsten och syftar på ölets färg.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Detta öl är en utmärkt måltidsdryck i juletider. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ett bra val till julskinkan, sillen och även gottebordet.
Sortiment: TSS
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige