Gå direkt till innehåll
Den 14 april släpps Gauloise Brune i Systembolagets tillfälliga sortiment.
Den 14 april släpps Gauloise Brune i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Pressmeddelande -

Nyhet! 14 april lanseras Gauloise Brune – mörk och kryddig belgisk ale från Brasserie du Bocq

Den 14 april lanseras Gauloise Brune från belgiska toppbryggeriet Brasserie du Bocq i Systembolagets tillfälliga sortiment. En alkoholstark mörk och kryddig ale som passar som sällskapsdryck eller till husmanskost och asiatiska rätter.

Det lär finnas över tusen olika sorters öl i Belgien. Landet är känt för sina kryddiga, alkoholstarka öl med mycket smak. Gauloise Brune är en belgisk mörk ale med balanserad smak och doft med inslag av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Ölet har en härlig skumkrona med en hint av lakrits. Smaken är rik och rund med en rostad ton som övergår i en liten beska mot slutet.

Passar till husmanskost

Ölet avnjuts gärna som det är som sällskapsdryck. Vill man prova till mat, så passar en brune ale till friterad mat eller till svensk husmanskost. Prova gärna till pommes frites med tryffelaioli, raggmunkar med fläsk eller en köttbit med potatisgratäng. I Belgien kombinerar man ofta mörk ale med skaldjur, asiatiska rätter, rökta charkuterier, rött kött, viltkött och desserter med choklad. Det händer även att man häller ölet i maten och skapar intressanta gryträtter med mycket djup i smaken.

> Recept: Belgisk Carbonnade

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna tio mil sydost om Bryssel. I dag ägs bryggeriet av familjen Keersmaekers och är ett av de största oberoende bryggerierna i regionen.

Specialöl i gammal tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. I Sverige finns sedan tidigare Gauloise Ambree i Systembolagets beställningssortiment. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Förra året invigdes en ny toppmodern tappningshall, men all bryggning sker än i dag i de gamla historiska byggnaderna i byn.

FAKTA: GAULOISE BRUNE

Producent: Brasserie du Bocq
Artikelnummer: 247702
Land: Belgien
Färg: Mörk som kaffe
Volym: 330 ml
Förpackning: Flaska
Serveringstemp: 8-10°C
Pris: 34:90 kr.
Alkoholhalt: 8,1%
Humle: Saaz och Strisselspalt
Malt: Pils och Cara
Doft/smak: Balanserad smak och doft av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Fint skum med en hint av lakrits. Rik och rund smak samt en lite rostad ton som övergår i en aning beska mot slutet.
Passar till: Passar som sällskapsdryck eller till husmanskost och asiatiska rätter.
Öltyp: Belgisk mörk ale
Importör: HEBA Food & Beverages AB

Fler produkter från Brasserie du Bocq i Sverige

SAISON 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 66:90 kr. Saison, lantöl, ale med fräsch doft och smak av citrus, banan, kryddor och utpräglad beska i stor flaska som kan delas av flera.
GAULOISE AMBREE, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 26:60 kr (BS). Frisk, fruktig, kryddig ale utan sötma till ljust kött, fisk och skaldjur.
BLANCHE DE NAMUR, nr: 89999, 330 ml, 4,5 %, 21:90 kr (BS). Fruktigt och kryddigt veteöl till sill, sushi eller musslor och pommes frites.
BLANCHE DE NAMUR HOP´N SPICE, nr 57290, 330 ml, 4,5%, 23:90 kr (BS). Fruktigt veteöl med en hint av ingefära till fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. Varje dag levererar vi mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige