Gå direkt till innehåll
Den 1 september lanseras starkölet Gauloise Blonde från belgiska Brasserie du Bocq på Systembolaget.
Den 1 september lanseras starkölet Gauloise Blonde från belgiska Brasserie du Bocq på Systembolaget.

Pressmeddelande -

Ny belgisk öl på Systembolaget – Gauloise Blonde är här!

Belgisk blonde från Brasserie du Bocq

Den 1 september lanseras starkölet Gauloise Blonde från belgiska toppbryggeriet Brasserie du Bocq på Systembolaget. En ofiltrerad ljus ale med mycket smak, styrka och struktur som passar både som sällskapsdryck och till mat. Prova gärna till grillat kött eller till en härlig ostbricka.

Det sägs finnas över tusen olika sorters öl i Belgien. Landet är känt för sina kryddiga, alkoholstarka öl med mycket smak. Gauloise Blonde är en ljus ale med en alkoholhalt på 6,3 % med ett fint skum. Smaken är fruktig och mjuk med inslag av päron, apelsin, tobak och mjölkchoklad. I avslutningen hittas även en lätt humlig beska och syra som balanserar upp och ger fräschör.

Passar till kött och ost

Gauloise Blonde kommer i en 750 ml stor flaska som kan delas med flera. Ölet avnjuts gärna som det är som sällskapsdryck. Vill man prova till mat, så passar en blond ale till rätter med fläskkött, nötkött eller till smakrika vegetariska rätter samt till ost. Prova gärna till choucroute (surkål) med fläskkorv, till en nygrillad biff eller varför inte till en maffig vegetarisk ostpaj.

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna tio mil sydost om Bryssel. I dag ägs bryggeriet av familjen Keersmaekers och är ett av de största oberoende bryggerierna i regionen.

Specialöl i gammal tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Nyligen invigdes en ny tappningshall, men all bryggning sker än i dag i de gamla historiska byggnaderna i byn.

FAKTA: GAULOISE BLONDE

Producent: Brasserie du Bocq
Artikelnummer: 1151
Land: Belgien
Färg: Ljust gul.
Volym: 750 ml
Förpackning: Flaska
Serveringstemp: 8-10°C
Pris: 59 kr.
Alkoholhalt: 6,3%
Malt: Pilzen, Pale Ale.
Humle: Hallertau, Saaz
Doft/smak: Smaken är fruktig och mjuk med inslag av päron, apelsin, tobak och mjölkchoklad. I avslutningen hittas även en lätt humlig beska och syra som balanserar upp och ger fräschör.
Passar till: Gauloise blonde passar utmärkt både som sällskapsdryck och till mat. Ett bra val till rätter med fläskkött, nötkött, smakrika vegetariska rätter samt ost.
Öltyp: Blond ale av belgisk typ
Importör: HEBA Food & Beverages AB

Fler produkter från Brasserie du Bocq i Sverige:

GAULOISE BRUNE, nr 2477, 330 ml, 8,1%, 34:60 kr. Mörk ale med fruktig, nyanserad smak med inslag av dadlar, torkade aprikoser, sirap, honung, tallkåda och mörkt bröd.
SAISON 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 66:90 kr. Saison, lantöl, ale med fräsch doft och smak av citrus, banan, kryddor och utpräglad beska i stor flaska som kan delas av flera.
GAULOISE AMBREE, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 26:60 kr. Frisk, fruktig, kryddig ale utan sötma till ljust kött, fisk och skaldjur.
BLANCHE DE NAMUR, nr: 89999, 330 ml, 4,5 %, 21:90 kr (BS). Fruktigt och kryddigt veteöl till sill, sushi eller musslor och pommes frites.
BLANCHE DE NAMUR HOP´N SPICE, nr 57290, 330 ml, 4,5%, 23:90 (BS). Fruktigt veteöl med en hint av ingefära till fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. Varje dag levererar vi mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige