Gå direkt till innehåll
Nu finns populära julölet Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale åter att köpa på Systembolaget.
Nu finns populära julölet Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale åter att köpa på Systembolaget.

Pressmeddelande -

Ho! Ho! Ho! – Säljstart i dag för årets julöl!

I dag den 1 november släpps årets julöl i det fasta sortimentet på Systembolaget. Även i år kommer populära Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale att finnas på hyllorna runt om i landet.

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är en bärnstensfärgad, fyllig och dessutom glutenfri ale från Wales. Det smakar mycket humle, har en lagom beska och en fin karamellton som gör att det passar extra bra till julmat. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ölet är relativt torrt, vilket gör det till ett bra val till såväl julskinkan som sillen och även till gottebordet.

Glutenfritt julöl
Detta öl är glutenfritt - men det påverkar inte smaken, konsistensen eller hur det känns i munnen. Man tillsätter ett enzym i bryggprocessen som bryter ner glutennivån under 20 ppm. Glutenfritt öl smakar som vanligt öl, när det bryggs på samma råvaror. Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale passar därför alla, även de som måste äta och dricka utan gluten.

Om Evan Evans Brewery
Evan Evans Brewery är ett traditionsrikt brittiskt bryggeri med 250 års branscherfarenhet. Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen. De utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Fakta: Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

Artikelnr: 11178
Producent: Evan Evans Brewery
Land: Wales, Storbritannien.
Malt: Kornmalt
Humle: Hedgerow hop
Öltyp: Ale
Specialinformation: Glutenfritt
Doft/smak: Fyllig och torr ale med brödig smak och mycket humle. Inslag av sirap, mörkt knäckebröd, apelsinskal, choklad och knäck.
Färg: Bärnstensfärgad.
Bryggteknik: Ale tillverkas genom varmjäsning som normalt sker vid rumstemperatur. Amber är engelska för bärnsten och syftar på ölets färg.
Alkoholhalt: 4,5%
Volym: 500 ml.
Pris: 29:90 kr.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Detta öl är en utmärkt måltidsdryck i juletider. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ett bra val till julskinkan, sillen och även gottebordet.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. Varje dag levererar vi mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige