Gå direkt till innehåll
Premiär för Blanche de Namur Hop´n´spice. Ett kryddigt och fruktigt veteöl med utpräglad beska och en hint av ingefära.
Premiär för Blanche de Namur Hop´n´spice. Ett kryddigt och fruktigt veteöl med utpräglad beska och en hint av ingefära.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag! Premiär för Blanche de Namur Hop´n Spice

I dag den 13 juni lanseras det fruktiga veteölet Blanche de Namur Hop´n´Spice i Systembolagets beställningssortiment. Det är en variant av det klassiska veteölet Blanche de Namur från belgiska Brasserie du Bocq.

Blanche de Namur är ett fruktigt och kryddigt veteöl, sk witbier, med doft av koriander och apelsin. Här har det fått en kraftigare humlesmak och dessutom en hint av ingefära. Detta resulterar i en ännu fruktigare och blommigare doft och en uppfriskande smak. Ölet passar som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.

Öl med svensk anknytning

Namnet Blanche de Namur syftar på en belgisk prinsessa, Blanche från Namur, som blev drottning i Sverige och Norge 1335. Till hennes minne sjunger vi fortfarande ”Rida, rida ranka, hästen heter Blanka”.

Belgisk witbier

Det finns över tusen olika sorters öl i Belgien. Landet är bland annat känt för sina kryddiga, alkoholstarka ale med mycket smak, spontanjäst öl och fruktöl. Men här görs också några av världens bästa veteöl. Blanche de Namur är ett witbier, ett kryddat veteöl, som även kallas bière blanche.

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna tio mil sydost om Bryssel. I dag ägs bryggeriet av familjen Keersmaekers och är ett av de största oberoende bryggerierna i regionen.

Specialöl i gammal tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Alldeles nyligen invigdes en ny tappningshall, men all bryggning sker än i dag i de gamla historiska byggnaderna i byn.

FAKTA: BLANCHE DE NAMUR HOP´N SPICE

Producent: Brasserie du Bocq
Land:
Belgien
Färg:
Ljus
Volym:
330 ml
Förpackning:
Flaska
Serveringstemp:
2-4°C
Pris:
23:60
Alkoholhalt:
4,5%
Humle:
Mosaïc
Doft/smak:
Fruktig och blommig doft, framträdande beska och uppfriskande smak med en hint av ingefära.
Passar till:
Som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.
Öltyp:
Witbier, veteöl
Importör: HEBA Food & Beverages AB

Fler sorter från Brasserie du Bocq

SAISON 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 62:90 kr. Saison, lantöl, ale med fräsch doft och smak av citrus, banan, kryddor och utpräglad beska i stor flaska som kan delas av flera.

GAULOISE AMBREE, nr 1521,330 ml, 5,5%, 24:90 kr. Frisk, fruktig, kryddig ale utan sötma till ljust kött, fisk och skaldjur.

BLANCHE DE NAMUR, nr: 89999, 330 ml, 4,5 %, 21:60 kr (BS). Fruktigt och kryddigt veteöl till sill, sushi eller musslor och pommes frites.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige