Gå direkt till innehåll
I dag den 1 juni lanseras Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC i Systembolagets fasta sortiment.
I dag den 1 juni lanseras Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC i Systembolagets fasta sortiment.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag! Ny fruktig grüner veltliner från Waldschütz

I dag den 1 juni lanseras Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC i Systembolagets fasta sortiment. En frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-området Kamptal i Österrike.

Grüner Veltliner Kamptal DAC är ett friskt och fruktigt vitt vin med fräsch och krispig smak med hög fruktsyra och inslag av örter och viss pepprighet. Serveras vid 8°C till ljust kött, sallad, fisk och skaldjur. Prova gärna till en äkta österrikisk wienerschnitzel.

> Till Systembolaget

Om Weingut Waldschütz

Producenten Weingut Waldschütz är känd för sina eleganta och välbalanserade vita viner. Vingården ägs och drivs i dag av Reinhard Waldschütz och hans son Markus. I fyra generationer har vinkonstens hemligheter förts vidare från far till son. Detta har skapat ett mycket speciellt band mellan människorna och jorden här. Egendomen ligger i byn Elsarn im Straßertal i DAC-området Kamptal. På dess 35 hektar samsas druvorna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Druvorna skördas för hand på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer innan vinerna lagras klassiskt i ståltankar. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Weingut Waldschütz över 90 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

> Läs mer om Weingut Waldschütz

Naturnära och hållbart

Vinerna från Weingut Waldschütz är certifierade som "Sustainable Austria", vilket innebär att vinet har producerats på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till buteljering. Vinet har också fått märkningen "Hållbart val" på Systembolaget.

> Hållbart val

Om Kamptal, Österrike

Druvorna till Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal kommer, precis som namnet säger, från DAC-området Kamptal. Detta är Österrikes tredje största vindistrikt som har fått sitt namn från floden Kamp. Här produceras några av Österrikes allra finaste viner. Jordmånen består dels av så kallad lössjord, den speciella sandiga jorden som karaktäriserar området, dels av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar som innehåller kristallint skiffer. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet.

> Läs mer om DAC Kamptal

Om Grüner veltliner

Druvan grüner veltliner är Österrikes mest populära vitvinsdruva. Den är också mest utbredd i landet. Hela 47% av allt vitt vin som odlas i Österrike är grüner veltliner, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av all vinodling. Grüner veltliner trivs utmärkt i lössjord som består av kvartspartiklar som bildar kalkhaltiga jordar som kan bli uppemot 25 meter tjocka. Karaktäristiskt för druvan är smaken av gröna äpplen, melon, örter och kryddighet. Detta parat med en härligt hög syra ger viner som är lätta att tycka om.

FAKTA WALDSCHÜTZ GRÜNER VELTLINER KAMPTAL

Artikelnr: 2029
Producent: Weingut Waldschütz
Land:
Österrike
Årgång:
2020
Volym:
750 ml
Förpackning: Flaska
Serveringstemp: 8°C
Pris:
120 kr
Alkoholhalt: 12,5% vol
Smaktyp:
Friskt och fruktigt vitt vin
Druva:
Grüner veltliner
Distrikt: Kamptal DAC, Österrike
Doft/smak:
Fräsch och krispig smak med hög fruktsyra och inslag av kryddor och viss pepprighet.
Passar till:
Serveras vid 8°C till ljust kött, sallad, fisk och skaldjur. Prova gärna till en äkta österrikisk wienerschnitzel.

Vinet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige