Gå direkt till innehåll
Den 1 november släpps årets julöl på Systembolaget. Då är det premiär för Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale, ett glutenfritt öl från Wales.
Den 1 november släpps årets julöl på Systembolaget. Då är det premiär för Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale, ett glutenfritt öl från Wales.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag för Ho! Ho! Ho! - julale från Wales

I dag den 1 november lanseras julölet Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale från Evan & Evans i Wales på Systembolaget. En bärnstensfärgad och fyllig ale som dessutom är glutenfri.

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är ett fylligt och glutenfritt alternativ bland årets julöl. Denna bärnstensfärgade torra ale kommer från bryggeriet Evan & Evans i Wales i Storbritannien. Med mycket humle, lagom beska och en fin karamellton passar Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale extra bra till julmaten. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ölet är förhållandevis torrt, vilket gör det till ett bra val till såväl julskinkan som sillen och även till gottebordet.

Glutenfritt julöl
Detta öl är glutenfritt. Man tillsätter ett enzym i bryggprocessen som bryter ner glutennivån under 20 ppm. Processen påverkar inte smaken.

Om Evan Evans Brewery
Evan Evans Brewery är ett traditionsrikt brittiskt bryggeri med 250 års branscherfarenhet. Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen. De utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter.

Fakta: Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale
Artikelnr: 1117801
Producent: Evan Evans Brewery.
Land: Wales, Storbritannien.
Malt: Kornmalt.
Humle: Hedgerow hop.
Öltyp: Ale.
Specialinformation: Glutenfritt.
Doft/smak: Fyllig och torr ale med brödig smak och mycket humle.
Färg: Bärnstensfärgad.
Bryggteknik: Ale tillverkas genom varmjäsning som normalt sker vid rumstemperatur. Amber är engelska för bärnsten och syftar på ölets färg.
Alkoholhalt: 4,5%
Volym: 500 ml.
Pris: 24,90 kr.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Detta öl är en utmärkt måltidsdryck i juletider. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ett bra val till julskinkan, sillen och även gottebordet.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige