Gå direkt till innehåll
Populära Egger Original är tillbaka! Den 1 mars kommer det fylliga ölet med lätt humlebeska tillbaka till Systembolagets fasta sortiment.
Populära Egger Original är tillbaka! Den 1 mars kommer det fylliga ölet med lätt humlebeska tillbaka till Systembolagets fasta sortiment.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag! Egger Original är tillbaka i Sverige

Den 1 mars nylanseras Egger Original i Systembolagets fasta sortiment. Ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak och lätt humlebeska.

Egger Original är ett lättdrucket ljust öl med alkoholhalt på 5 % i internationell stil som har vunnit flera priser. Ölet doftar lätt av honung och kola. Smaken är fyllig med tydlig maltsmak och lätt humlebeska, vilket gör Egger Original till ett härligt kvalitetsöl som passar utmärkt till husmanskost. Prova gärna till en frasig wienerschnitzel.

Egger Original lanserades för första gången i Sverige sommaren 2020 i en 330 ml glasflaska. Nu kommer det tillbaka i det fasta sortimentet i en 500 ml aluminiumburk. Säljstart är den 1 mars 2024.

Egger är ett toppmodernt bryggeri i Österrike med gamla anor. Det ligger i St.Pölten ca 80 km väster om huvudstaden Wien. Här följer man de välkända tyska renhetslagarna från 1516 och brygger öl av hög kvalitet med endast endast vatten, kornmalt och humle.

FAKTA EGGER ORIGINAL

Artikelnr: 1178
Alkoholhalt: 5,0%.
Pris: 18:90 kr (exkl. pant).
Volym: 500 ml.
Förpackning: Aluminiumburk.
Öltyp: Ljus lager, internationell stil.
Smak/Doft: Fylligt med tydlig maltsmak och lätt humlebeska. Aromer av honung och kola.
Färg: Gyllengul, klar.
Malt: Pilsnermalt.
Humle: Hallertau och Perle.
Bryggteknik: Ljus lager är underjäst, vilket innebär att jäsningen sker i sval temperatur. Det gör att ölet får en tydlig doft och smak av malt, ofta som inslag av ljust bröd.
Serveringstemperatur: 10-12 °C.
Passar till: Husmanskost eller en äkta österrikisk wienerschnitzel.
Land: Österrike.
Producent: Privatbrauerei Fritz Egger GmbH & co, https://egger-bier.at
Leverantör: Heba Food & Beverages.

OM PRODUCENTEN

Privatbrauerei Fritz Egger GmbH & co

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. På 1800-talet köptes bryggeriet av familjen Egger. 1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i Unterradlberg i St. Pölten, 80 kilometer väster om Wien. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är det ett toppmodernt bryggeri med en hållbar inriktning.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. Varje dag levererar vi mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages

Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige