Gå direkt till innehåll
Nu kommer ytterligare ett öl från O.J. Beers till Sverige. O.J. Blanche är ett belgiskt veteöl med mild söt och samtidigt lite syrlig smak med inslag av citrus och koriander. Det passar bra till bland annat fisk och skaldjur samt sushi.
Nu kommer ytterligare ett öl från O.J. Beers till Sverige. O.J. Blanche är ett belgiskt veteöl med mild söt och samtidigt lite syrlig smak med inslag av citrus och koriander. Det passar bra till bland annat fisk och skaldjur samt sushi.

Pressmeddelande -

Säljstart i dag den 1 december för nytt veteöl!

I dag den 1 december är det säljstart i Systembolagets fasta sortiment för O.J. Blanche. Ett ofiltrerat belgiskt veteöl med en mild söt och samtidigt lite syrlig smak med inslag av citrus och koriander. Detta är det andra ölet från O.J. Beers i Sverige. Tidigare i höst lanserades O.J Pilsener.

O.J. Blanche är ett typiskt belgiskt witbier, friskt, syrligt och kryddigt med låg beska. Ölet är smaksatt med koriander, apelsinskal och humle. O.J. Blanche är ljust och gulvitt med ett tätt, vitt skum. Det passar bra till milda rätter med krämiga och salta tillbehör, som torskrygg med vitvinssås eller Belgiens paradrätt, musslor och pommes frites. Det är också mycket bra till sushi och andra asiatiska rätter.

Namnet är inspirerat av en av världens starkaste män – belgaren Odo Joost, eller O.J som han är mer känd som. O.J. Pilsener ingår i en serie med olika ölsorter som produceras i Belgien av Liquor Zaar. Ölet bryggs i samarbete med det belgiska premiumbryggeriet Martens, känt för sin satsning på den senaste och mest moderna bryggtekniken.

I september lanserades O.J. Pilsener, en ljus premiumpilsner med tydlig maltsmak och inslag av aprikos, örter och citrus från samma producent. Även O.J. Pilsener finns i det fasta sortimentet. Det finns också en alkoholsvagare variant av O.J. Pilsener 3,5% avsedd för livsmedelshandeln, som säljs på Coop.

FAKTA O.J. BLANCHE:

Artikelnummer: 124512
Land: Belgien
Öltyp: Veteöl av typen witbier
Volym: 500 ml
Förpackning: Aluminiumnurk
Pris: 19:90 kr + pant
Alkoholhalt: 5.0 % vol
Smak: Mild söt och samtidigt lite syrlig smak med inslag av citrus och koriander.
Passar till: Milda rätter med krämiga och salta tillbehör, som torskrygg med vitvinssås eller Belgiens paradrätt, musslor och pommes frites. Det är också mycket bra till sushi och andra asiatiska rätter.
Bryggs av: Martens Brouwerij, Belgien i samarbete med Liquor Zaar
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, marknads- och försäljningschef på HEBA, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige