Gå direkt till innehåll
Det mörka lagerölet Schwarzbier från Störtebeker lanseras den 2 februari i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett perfekt val till korv och charkuterier. Prova gärna även till musslor!
Det mörka lagerölet Schwarzbier från Störtebeker lanseras den 2 februari i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett perfekt val till korv och charkuterier. Prova gärna även till musslor!

Pressmeddelande -

SÄLJSTART 2 februari! Störtebeker Schwarz-Bier - mörkt lageröl från Tyskland

I dag den 2 februari lanseras Störtebeker Schwarzbier i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett mustigt, mjukt och sammetslent mörkt lageröl från Tyskland.

Störtebeker Schwarzbier är ett mörkt lageröl med en alkoholhalt på 5%. Smaken har rostade toner med inslag av choklad och kaffe. Färgen är mörkbrun, nästan svart. Schwarzbier är ett bra val till rätter med fläsk och fågel. Passar utmärkt till rökta produkter som korv och charkuterier och är även ett bra val till musslor.

Ölet kommer i Systembolagets tillfälliga sortiment. Endast 30.000 flaskor har skeppats till till Sverige.

Bryggeriet Störtebeker ligger i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter och specialöl på hantverksmässigt sätt. Bryggeriet är döpt efter den mest berömda tyska sjörövaren under Hansatiden. Han kapade köpmännens skepp och fördelade enligt legenden bytet rättvist bland de fattiga, som en slags sjöfarande Robin Hood.

FAKTA: STÖRTEBEKER SCHWARZBIER

Artikelnr: 13119
Alkoholhalt: 5,0%
Pris: 27:90 kr.
Volym: 500 ml.
Förpackning: Flaska.
Öltyp: Mörkt lageröl.
Smak/doft: Mustigt, mjukt och sammetslent med rostade toner som ger en smak av choklad och kaffe.
Färg: Mörkbrun, nästan svart.
Malt: Mörk malt, cara och rostad malt.
Humle: Perle
Bryggteknik: Underjäst mörkt lageröl som fått jäsa långsamt i låg temperatur.
Serveringstemperatur: 8-10°
Passar till: Ett bra val till rätter med fläsk och fågel. Passar utmärkt till rökta produkter som korv och charkuterier. Är även ett bra val till musslor.
Land: Tyskland.
Producent: Störtebeker Braumanufaktur.
Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

OM PRODUCENTEN

Störtebeker Braumanufaktur

Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899 i norra Tyskland. Efter andra världskriget hamnade bryggeriet på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Gamla traditioner
Redan under Hansatiden bryggdes öl i Stralsund – den nordtyska staden som tillhörde Sverige 1648-1814 med vissa avbrott. Stralsund var en av de viktigaste Hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England.

På Systembolaget finns sedan tidigare:

Störtebeker Bernstein-Weizen, artnr. 1509, 5,3%, 500ml, 27:90 kr. Ett fruktigt veteöl som passar bra till vegetariskt, ljust kött eller heta maträtter.

I beställningssortimentet finns även:

Störtebeker Pilsener-Bier, artnr. 88735, 4,9%, 500 ml, 25:90 kr (BS). En torr pilsner med mjuk beska och inslag av aprikos och citrus. Det passar bra till sallad och fisk.

Störtebeker Kellerbier, artnr: 1010, 4,8%, 330 ml, 20:90 kr (BS). En brödig kellerbier med inslag av honung, citrus och örter som passar bra till lätta rätter på fågel, grönsaker och fisk.

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. Varje dag levererar vi mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages

Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige