Gå direkt till innehåll
Ottakringer Helles är ett av Österrikes mest populära öl och störst i huvudstaden Wien. Den 1 mars lanseras det på Systembolaget i Sverige.
Ottakringer Helles är ett av Österrikes mest populära öl och störst i huvudstaden Wien. Den 1 mars lanseras det på Systembolaget i Sverige.

Pressmeddelande -

Säljstart 1 mars! Ottakringer Helles – ett helt nytt öl från Österrike

Den 1 mars lanseras Ottakringer Helles i Systembolagets fasta sortiment. Ölet bryggs i Wien och är störst på sin lokala marknad i den österrikiska huvudstaden.

Ottakringer Helles är en ljus och frisk lager med välbalanserad smak, lätt maltarom, fruktiga toner och en behaglig bitterhet. Det passar utmärkt till sallad, kyckling, kött- och fiskrätter, pasta och mild ost. Ölet är lätt att känna igen med sin solgula etikett.

Ottakringer är ett av Österrikes största bryggerier. Det startade redan 1857 och Ottakringer Helles har funnits med sedan starten. Ölet bryggs fortfarande på de bästa humlesorterna, malt och rent källvatten från bryggeriets egen källa som är 118 meter djup.

Ottakringer Helles har fått flera priser genom åren. Bland de senaste kan nämnas brons vid Brussels Beer Challenge 2018, silver vid Austrian Beer Challenge 2018, guld vid World Beer Awards 2017, guld vid Austrian Beer Challenge 2017 och guld vid European Beer Star 2016.

FAKTA OM OTTAKRINGER HELLES:

Artikelnummer: 1018
Producent: Ottakringer
Land: Österrike
Smaktyp: Ljus lageröl, Dortmunder och Helles
Doft/smak: Balanserad smak med en lätt maltarom, fruktiga toner och en behaglig bitterhet.
Färg: Ljust gul.
Malt: Kornmalt och vete.
Humle: Hallertauer.
Alkoholhalt: 5,2% vol.
Volym: 330 ml
Förpackning: Flaska
Serveringstemperatur: 10-12 °C.
Passar till: Sallad, kyckling, kött och fiskrätter, pasta och mild ost.
Pris: 12:90

Leverantör är HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige