Gå direkt till innehåll
Den 1 mars lanseras Forstreiter Ried Schiefer Grüner Veltliner Kremstal DAC i Systembolagets fasta sortiment.
Den 1 mars lanseras Forstreiter Ried Schiefer Grüner Veltliner Kremstal DAC i Systembolagets fasta sortiment.

Pressmeddelande -

Premiär för ny exklusiv grüner veltliner från Österrike

Den 1 mars lanseras Forstreiter Ried Schiefer Grüner Veltliner Kremstal DAC i Systembolagets fasta sortiment. Ett friskt och fruktigt exklusivt vitt vin på grüner veltliner-druvan med smak av fina kryddor och inslag av gula äpplen och plommon. Vinet är ett bra val till rätter av fisk och skaldjur eller ljust kött.

Vingården Forstreiter ligger i Hollenburg vid floden Donau några mil nordväst om Österrikes huvudstad Wien. Här i DAC-området Kremstal är mikroklimatet gynnsamt och skyddar från frost. Jordmånen består av lössjord och det unika ”Hollenburg-konglomeratet” som består av alluvialgrus som pressats ihop sedan istiden. Det bildar en kalkrik jord som ger friska, fruktiga och aromatiska viner med mycket mineralitet och kryddighet.

Vingård med tradition

Meinhard Forstreiter är uppvuxen på vingården som ägts av samma familj sedan 1886. 2001 tog han tillsammans med sin hustru Isabella över verksamheten och moderniserade den grundligt. I dag omfattar vingården 54 hektar och sonen Daniel, den femte i generationen, är också engagerad som vinmakare.

– Jag har en enkel devis, säger Meinhard Forstreiter. Jag gör viner för mig själv. Jag säljer enbart de viner som jag tycker om själv. Gudskelov så finns det många människor som delar min smak!

Skonsam metod ger fina viner

Detta vin kommer från området Ried Schiefer. Här, på terrasserade odlingar på 300 meters höjd, handplockades druvorna mellan den 6-8 oktober 2021. Forstreiter använder avancerad teknik som gör det möjligt att bearbeta druvorna så lite som möjligt. Vinet pressas skonsamt utan onödiga pumpprocesser och får sedan jäsa temperaturkontrollerat. Därefter lagras det i ståltankar på den fina jästfällningen i cirka nio månader. Resultatet är ett enastående vin som i den berömda österrikiska vintidskriften Falstaff belönades med imponerande 94/100 poäng.

Miljövänligt och hållbart

Alla viner från Forstreiter produceras miljövänligt och hållbart under sigillet ”Sustainable Austria”, vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.


FAKTA: Forstreiter Ried Schiefer Grüner Veltliner Kremstal DAC

Artikelnr: 3036
Producent: Weingut Forstreiter.
Druva: Grüner Veltliner.
Land: Österrike.
Distrikt: DAC Kremstal, Niederösterreich.
Smaktyp: Friskt och fruktigt.
Doft/smak: Friskt och fruktigt vitt vin med smak av fina kryddor och inslag av gula äpplen och plommon.
Färg: Ljusgul.
Vinifieringsteknik: Vinet pressas skonsamt utan onödiga pumpprocesser och får sedan jäsa temperaturkontrollerat. Därefter lagras det i ståltankar på den fina jästfällningen i cirka nio månader.
Årgång: 2021.
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid cirka 9-11 °C till rätter av fisk och skaldjur eller ljust kött.
Pris: 159 kronor.
Säljstart: 1 mars 2023.

Leverantör: HEBA Food & Beverages AB.

Vinet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985. Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige