Gå direkt till innehåll
Gauloise Christmas finns nu att beställa på Systembolaget. Ett fylligt, smakrikt och välbalanserat julöl från belgiska Brasserie Bocq.
Gauloise Christmas finns nu att beställa på Systembolaget. Ett fylligt, smakrikt och välbalanserat julöl från belgiska Brasserie Bocq.

Pressmeddelande -

Populära julölet Gauloise Christmas - nu tillbaka i beställningssortimentet

Gauloise Christmas Ale är tillbaka i Systembolagets beställningssortiment. Det belgiska julölet är ett bra val till rätterna på ett klassiskt julbord.

Gauloise Christmas Ale är en mörkt rödbrun ale från det anrika belgiska bryggeriet Bocq. Ölet är runt, fylligt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits. Det passar utmärkt till julbordets alla mustiga läckerheter, eller att njuta av en stund framför brasan när lugnet har lagt sig.

Fakta: BOCQ CHRISTMAS ALE

Artikelnr: 54204
Producent: Brasserie du Bocq
Land: Belgien
Malt: Pilsner, Cara Munich
Humle: Saaz, Saphir
Öltyp: Ale
Doft/smak: Fylligt, runt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits.
Färg: Mörkt rödbrun
Alkoholhalt: 8,1%
Volym: 330 ml.
Pris: 30:90 kr (beställningsvara på Systembolaget)
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid 8-12 grader som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött. Prova gärna till köttbullarna och prinskorven. Eller njut det framför brasan när lugnet lagt sig.

Om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel.

Öl från Brasserie du Bocq

På Systembolaget i Sverige finns sedan tidigare:
• Saison 1858 (ale) > Till Systembolaget
• Gauloise Ambrée (ale) > Till Systembolaget
• Blanche de Namur (veteöl) > Till Systembolaget
• Blanche de Namur Hop ´n Spice > Till Systembolaget

Ölet importeras av HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige