Gå direkt till innehåll
Finnerödja ekologisk och KRAV-märkt tranbärsdryck har fått uppdaterat recept som innehåller hela 22 procent tranbär.
Finnerödja ekologisk och KRAV-märkt tranbärsdryck har fått uppdaterat recept som innehåller hela 22 procent tranbär.

Pressmeddelande -

​Nu blir Finnerödja Tranbärsdryck ännu godare med mer tranbär

Nu har den populära ekologiska och KRAV-märkta tranbärsdrycken från Finnerödja fått ett förbättrat och uppdaterat recept med hela 22 procent tranbär!

Just nu är det många som försöker hålla sig friska och krya med naturens hjälp. Mat, sömn och extra vitaminer kan hjälpa. Men om snuvan är ett faktum kan även en kall dryck göra gott.

Tranbär påminner lite om lingon i smaken och flera studier har visat att tranbär har positiva hälsoegenskaper eftersom det innehåller antioxidanter, c-vitamin och flera mineraler. Inom folkmedicinen sägs att tranbärssaft kan förebygga urinvägsinfektioner.

Finnerödja Tranbärsdryck innehåller nu hela 22 procent tranbär, en rejäl ökning från tidigare 14 procent.

– Vi såg över receptet på vår populära tranbärsdryck för att öka andelen bär och samtidigt behålla den goda smaken, säger Richard Mahrle, brand manager för Finnerödja på Heba Food & Beverages som producerar drycken i Sverige.

Finnerödja är en storsäljare bland bärdrycker. I praktisk drickfärdig 1-litersförpackning finns smakerna blåbär, havtorn och granatäpple förutom tranbär. Det finns även klimatsmarta koncentrat på 2 dl som blandas med vatten och ger 1 liter drickfärdig dryck i smakerna tranbär, blåbär, granatäpple och lingon.

Finnerödjas bärdrycker är dessutom KRAV-märkta, varsamt sötade med ekologiskt råsocker och är helt fria från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel.

Finnerödja vill hålla smaken av bär så naturlig som möjlig. Bärdryckerna produceras i Sverige och har funnits på marknaden sedan 2009. Dryckerna har en god syrlighet som gör dem perfekta som måltidsdryck eller som en svalkande paus.

Finnerödja Tranbärsdryck finns på ICA, Coop och Hemköp.

För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på HEBA Food and Beverages, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige