Gå direkt till innehåll
Abbaye d´Aulne Triple ale 9%– det belgiska julölet i den vita flaskan är tillbaka!
Abbaye d´Aulne Triple ale 9%– det belgiska julölet i den vita flaskan är tillbaka!

Pressmeddelande -

Julnyhet! Abbaye d´Aulne Triple ale i den vita flaskan

Julölet från Abbaye d´Aulne är tillbaka. Det belgiska julölet i den vita flaskan lanserades förra året och är nu tillbaka i Systembolagets sortiment från den 2 november.

Abbaye d´Aulne är ett av totalt 23 erkända belgiska klosteröl. Julölet från Abbaye d´Aulne är en Triple ale 9% som är varmjäst i belgisk stil med en andra jäsning i flaskan. Det bärnstensfärgade ölet har doft och smak med sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter. Abbaye d´Aulne Triple ale är fylligt, friskt och beskt med lite sötma. Det passar därför perfekt till julens mustiga maträtter.

Traditionell julmat bjuder på feta, syrliga, söta och salta rätter som gör att öl passar väldigt bra till. Beskan och kolsyran lättar upp de feta och salta smakerna i senap och skinka. Även till de flesta sillinläggningar är öl en perfekt matchning. Beskan är också ett fint komplement till det småvarma på julbordet och till Janssons frestelse.

Bryggeriet Abbaye d´Aulne ligger i regionen Vallonien i Belgien. Här bryggde Cisterciensermunkar öl redan under medeltiden. Bryggtraditionen pågick fram till 1849. Först 1950, alltså hundra år senare, startades bryggeriet igen. I dag bryggs klassiska belgiska specialöl enligt den gamla klostertraditionen med varmjäst öl som får efterjäsa i flaskan. Abbaye d´Aulne tillhör de erkända belgiska klosterölen.


FAKTA:
Abbaye d´Aulne
Christmas Beer Triple ale

Artikelnr: 11293
Alkoholhalt: 9%.
Pris: 25,90 kr.
Volym: 330 ml.
Förpackning: Flaska.
Öltyp: Ale i belgisk stil.
Smak/Doft: Nyanserad doft och smak med sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter.
Färg: Bärnstensfärgad.
Malt: Pale Ale, Munich och Cara.
Humle: Saaz, lagrad ett år.
Bryggteknik: Varmjäst triple ale i belgisk stil. Efterjäsning på flaska. Serveringstemperatur: 8-12 °C.
Passar till: Rätter av fläsk-, lamm- och nötkött eller som sällskapsdryck.
Land: Belgien.
Producent: Abbaye d´Aulne.
Leverantör: HEBA Food & Beverages.

Leverantör är HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Relaterat innehåll

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige